Leergeld Nijkerk ontvangt Eid-pakketten van Stichting Asdiqa

Stichting Leergeld Nijkerk heeft 10 Eid-pakketten ontvangen van Stichting Asdiqa. De pakketten zijn bedoeld voor gezinnen met jonge kinderen die het financieel moeilijk hebben. Met de inhoud van het pakket kunnen de gezinnen meedoen met de viering van Eid ul Fitr, ook wel bekend als het Suikerfeest. De inhoud bestaat uit onder andere cadeautjes, diverse lekkernijen en decoratie om de woonkamer te versieren. Zo is het ook voor een gezin waar financiële zorgen zijn mogelijk om een mooie afsluiting van de Ramadan te beleven en hapjes uit te delen. De pakketten zijn door vrijwilligers van Leergeld Nijkerk verspreid onder een aantal cliënten met kleine kinderen.

Groep studenten
Stichting Asdiqa bestaat uit een groep studenten die zich inzet om mensen in Nepal te voorzien van schoon drinkwater. De studievrienden hebben als missie meerdere waterputten te bouwen in Nepal en de eerste waterput is inmiddels gerealiseerd. Daarnaast wil de groep Eid-pakketten uitdelen aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben in Nederland. Dit om ervoor te zorgen dat deze gezinnen een zo fijn mogelijk Eid ul Fitr kunnen vieren. Stichting Asdiqa heeft de hulp van meerdere organisaties door heel Nederland ingeroepen voor de verspreiding van de pakketten, zo ook Leergeld Nijkerk. Het contact werd gelegd via Mimount Sottouti die bevriend is met een van de oprichters van Stichting Asdiqa. Sottouti doet al jaren vrijwilligerswerk als intermediair bij Leergeld Nijkerk.  

Informatie en hulpvraag
Leergeld Nijkerk helpt kinderen waarvan de ouders financiële zorgen hebben met het mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld helpt door bijvoorbeeld het betalen van een factuur van een schoolreisje of het leveren van een tweedehands fiets of laptop. Via leergeldnijkerk.nl kan men een aanvraag doen als hulp van Leergeld Nijkerk nodig is. Als een gezin nog niet bekend is bij Leergeld wordt altijd eerst een huisbezoek ingepland voor uitleg en een inkomenscheck. Leergeld Nijkerk is een fonds dat volledig werkt met vrijwilligers. Meer informatie over Stichting Asdiqa is te vinden via stichtingasdiqa.nl.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.