Staatssecretaris Jetta Klijnsma feliciteert Leergeld Nijkerk

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was op donderdag 30 maart bij de officiële aftrap van Leergeld Nijkerk. Na een aantal maanden voorbereiding en trainingen voor zowel bestuur als intermediairs vierde Leergeld Nijkerk afgelopen donderdag dat de stichting operationeel is. Samen met donateurs, vrijwilligers, netwerkpartners, wethouders, Leergeld Nederland, Rabobank Foundation en staatssecretaris Klijnsma werd de officiële aftrap gedaan. Staatssecretaris Klijnsma haalde in haar toespraak aan dat Leergeld een belangrijke partner is in armoedebestrijding. Klijnsma: “Leergeld biedt kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben de kans om mee te kunnen doen. Dat is ook voor later heel belangrijk. Dankzij de vele vrijwilligers met kennis van zaken die bij de mensen thuis komen, is Leergeld een erg waardevolle stichting waar ik graag mee samen werk. Het kabinet stelt vanaf 2017 jaarlijks 100 miljoen extra beschikbaar voor kinderen die in armoede opgroeien.

Vlak nadat de stichting eind vorig jaar werd opgericht mocht Leergeld Nijkerk al de eerste cheque in ontvangst nemen. Spoedig volgden een aantal andere donaties, waardoor na vandaag ook echt gestart kan worden met het helpen van kinderen. De aanvragen komen al binnen en Leergeld Nijkerk is blij te melden dat de eerste gesprekken reeds zijn gevoerd.

“Nijkerk wil een ruimhartig armoedebeleid voeren”, vertelde wethouder Patricia van Loozen in haar toespraak. Ze benadrukte dat hulp voor kinderen in gezinnen die het financieel zwaar hebben echt nodig is. Daarom is de gemeente ook enthousiast over de start van Leergeld Nijkerk. Om zoveel mogelijk gezinnen te kunnen bereiken zijn Jeugdsportfonds/Jeugdcultuurfonds en Leergeld Nijkerk een nauwe samenwerking aangegaan. Hierdoor is het mogelijk om kinderen beter in beeld te krijgen en ze een breder vangnet aan te bieden. Zowel bij Leergeld als bij Jeugdsportfonds/ Jeugdcultuurfonds gaat het om individuele ondersteuning van een kind om mee te kunnen doen in de samenleving. Intussen zijn er verkennende gesprekken gaande met de gemeente en andere fondsen om de samenwerking verder uit te breiden.

De Rabobank Foundation ondersteunt de start van Leergeld Nijkerk van harte en bekrachtigde dit met de overhandiging van een cheque ter waarde van 5.000 euro. Mede met dit bedrag hoopt het bestuur van Leergeld Nijkerk veel kinderen te kunnen laten meedoen met schoolse en naschoolse activiteiten. Mensen kunnen vanaf zich nu melden bij Leergeld Nijkerk voor ondersteuning. Meer informatie over de werkwijze en een aanvraagformulier zijn te vinden op www.leergeldnijkerk.nl.

Vanaf nu zijn de vrijwilligers klaar om te starten met de missie: “alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen!”, besluit bestuurslid Falco van Loon.