Stichting Leergeld Nijkerk officieel van start

PERSBERICHT

Stichting Leergeld Nijkerk officieel van start

Stichting Leergeld is er nu ook voor kinderen in de gemeente Nijkerk. Op maandag 10 oktober is de stichting officieel van start gegaan met het ondertekenen van de stichtingsakte. Steeds meer kinderen in Nijkerk kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. De nieuwe stichting wil deze kinderen mee laten doen door te helpen met bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, het betalen van de bijdrage voor een schoolkamp of het regelen van een muziekinstrument. In Nederland zijn al meer dan 90 lokale stichtingen Leergeld actief in zo’n 250 Nederlandse gemeenten. Leergeld biedt deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Daarmee krijgen zij een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Notaris van der Weij van VBC Notarissen was meteen enthousiast over het initiatief om Leergeld voor Nijkerk op te zetten. Hij bood direct aan om de stichtingsakte kosteloos op te stellen en te passeren. VBC Notarissen zorgt ook voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De nieuwe stichting zal zich de komende maanden bezig houden met het werven van financiële bijdragen en vrijwilligers die willen fungeren als intermediair. Vrijwilligers die als intermediair aan de slag gaan krijgen een opleiding van Leergeld Nederland. De intermediairs zullen de gezinnen bezoeken die een aanvraag doen voor een bijdrage uit het Leergeldfonds. De bestuursleden verwachten begin januari aanvragen van Nijkerkse gezinnen te kunnen ontvangen. Meer informatie via www.leergeldnijkerk.nl.

EINDE BERICHT

Foto: Kees vd Heuvel