Project om de schoolmusical Grumor in groep 8 te promoten

In juni 2022 is de musical ‘Grumor in groep 8’ opgevoerd in Theater Streams Breede Beek. Op beide avonden was de zaal zo goed als vol met sponsors en relaties van Stichting Leergeld Nijkerk en trotse families van de jonge acteurs. Er was ook veel belangstelling van leerkrachten van scholen. De musicaltalenten zijn kinderen tussen de 10 en 14 jaar die zich hebben opgegeven om 3 maanden lang elke woensdagavond te repeteren. De kinderen zitten allemaal op verschillende scholen en kenden elkaar niet van tevoren. Een aantal maanden intensief repeteren en veel pleziermomenten samen maakte dat het een hechte club vrienden werd. De talentvolle acteurs zijn begeleid door professionals die hielpen bij het leren acteren, improviseren, zingen, dansen en presenteren. Leergeld Nijkerk had het idee om de muziekvoorstelling op te voeren om Nijkerkers erop te attenderen dat de musical een maatschappelijk verantwoorde keuze is uit het ruime aanbod van eindejaarsmusicals. De voorstelling legt op een speelse manier uit wat Stichting Leergeld is en gaat onder meer over de thema’s geldzorgen en wat het met kinderen doet als ze niet mee kunnen doen met de rest van hun leeftijdgenoten. De voorstellingen zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Nijkerk en een donatie van de Alfa Foundation. De medewerkers van Theater Streams Breede Beek zorgden ervoor dat de jonge acteurs zich echte sterren hebben gevoeld. 

Rockmusical door Paul van Loon

Grumor in groep 8 is geschreven door kinderboekenschrijver Paul van Loon. Hij is ambassadeur van Stichting Leergeld en bekend van zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, de Griezelbus en de familie RIP. Leergeld wil via de musical haar boodschap over sociale uitsluiting en het voorkomen daarvan uitdragen aan ouders en basisscholen. En zorgen dat zoveel mogelijk ouders de weg naar Leergeld weten te vinden als dat nodig is. De musical is gebaseerd op karakters uit de boeken van Paul van Loon. En zo ineens komt de Griezelbus voorbij. De voorstelling gaat ook over het hebben van vrienden en het accepteren dat iedereen is zoals hij of zij is. Er wordt gezongen en gedanst op rockmuziek en mooie, rustige ballads. Van podiumvrees of plankenkoorts was overigens geen sprake bij de jonge sterren en de avonden waren erg geslaagd met staande ovaties van het publiek. 

Veel dank aan de gemeente Nijkerk en de Alfa Foundation voor het mede mogelijk maken van het project ‘Leergeld Musical Club’. Ook heel veel dank aan De Schakel en Theater Streams Breede Beek, Falco van Loon voor de zanglessen, Laurens Hagens van LDC voor de dans- en beweeglessen, Jeffrey Sanders voor de lessen musical en Marja Willems als projectleider. De bestuursleden van Stichting Leergeld Nijkerk waren verantwoordelijk voor de fondsenwerving, de PR, het decor, de rekwisieten en de kostuums.

Maar de meeste dank is voor de acteurs! Het enthousiasme en de professionaliteit was boven verwachting. Het was erg leuk om met deze mooie groep samen te werken

De acteurs…
Jesse, Kim, Elena, Suzanne, Collin, Daan, Carlijn, Lisa, Anouk, Jochem, Roos, Lynn, Jens, Emma, Elin, Emma, Melissa, Ricardo, Amy.

De voorstelling in Theater Streams Breede Beek – juni 2022:

Repetities in De Schakel – maart, april, mei 2022: 

Contact met Leergeld Nijkerk

Wil je meer informatie? Stuur ons dan een bericht via Whatsapp of via e-mail.

Postbus 55
3860 AB Nijkerk

Tel. 06-81314455
(alleen whatsapp/sms)

E-mail: stichting@leergeldnijkerk.nl

Webdesign en realisatie: Yelloweb