Ouders

 Wanneer kan Leergeld Nijkerk helpen?

 

  • Je hebt kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar en je hebt een laag inkomen of schulden. Hierdoor kun je niet alles betalen wat je kind nodig heeft om mee te kunnen doen met de rest zodat hij of zij niet langs de zijlijn komt te staan.
  • Je kunt aantonen dat je inkomen minder is dan 130% van het bijstandsniveau. Wij kijken naar het netto-inkomen. Je inkomen is hoger dan 130% van het bijstandsniveau, maar je hebt schulden die je afbetaalt, of je krijgt weekgeld. Ook dan kun je in aanmerking komen voor hulp van Leergeld Nijkerk.
  • Ben je een ondernemer? Ook dan kun je in aanmerking komen voor hulp.
  • Als je schulden of weekgeld hebt, neem dan ook contact met ons op! Wij kijken vooral naar het daadwerkelijk besteedbare inkomen.

Vragen? Neem gerust contact op

Hoe dien je een aanvraag in?

Na het invullen en opsturen van het aanvraagformulier (graag ook je adres, postcode en telefoonnummer invullen) zal een van de vrijwilligers van Leergeld Nijkerk – binnen 2 weken – met je contact opnemen voor een afspraak. We komen dan bij je thuis en willen ook graag je financiële administratie inzien om te kijken of je in aanmerking komt voor steun van Leergeld. Nadat de aanvraag persoonlijk is doorgenomen tijdens het huisbezoek kan het nog ongeveer 2-3 weken duren voordat je officieel akkoord krijgt over je aanvraag. Voor vervolgaanvragen kun je ook dit formulier gebruiken. De vrijwilliger kan ook advies geven over wat andere instanties voor je kunnen betekenen. Problemen met invullen? Je kunt ons mailen via aanvraag@leergeldnijkerk.nl.

Wat gebeurt er met mijn aanvragen?

Na de intake beoordeelt het bestuur van Leergeld Nijkerk je aanvraag. Daarna krijg je via e-mail reactie. Hierin staat waarmee wij je kind(eren) kunnen helpen. Bij toezeggingen met een einddatum (bijvoorbeeld contributie sport/cultuur) moet je na afloop een nieuwe aanvraag doen als onze hulp weer nodig is.

Wat is nog meer belangrijk om te weten?

Leergeld Nijkerk verwacht dat je belangrijke wijzigingen doorgeeft, bijvoorbeeld bij een verandering van inkomen of een verhuizing. Je bent als ouder(s)/verzorger(s) verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste informatie.

Contact met Leergeld Nijkerk

Wil je meer informatie? Stuur ons dan een bericht via Whatsapp of via e-mail.

Postbus 55
3860 AB Nijkerk

Tel. 06-81314455
(alleen whatsapp/sms)

E-mail: stichting@leergeldnijkerk.nl

Webdesign en realisatie: Yelloweb