Ons doel

Onze voorzieningen kunnen ervoor zorgen dat kinderen van gezinnen met geldzorgen zich beter ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van sociale vaardigheden. Leergeld vindt dat kinderen en jongeren altijd mee moeten kunnen doen met de rest en zich niet buitengesloten voelen.

Stichting Leergeld gaat voor een actieve benadering en werkt met goed opgeleide vrijwilligers die bij onze cliënten thuis op bezoek komen.

Stichting Leergeld Nijkerk wil voorkomen dat kinderen van ouders met een laag inkomen of schulden in een sociaal isolement terechtkomen. Vaak is er geen geld voor activiteiten die voor de vorming van kinderen van groot belang zijn. Onze voorzieningen kunnen ervoor kunnen zorgen dat kinderen uit gezinnen met geldzorgen zich beter kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van sociale vaardigheden. Ook werken we op deze manier mee aan meer gelijke kansen in de toekomst.

Om dit doel te bereiken werkt Stichting Leergeld Nijkerk samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job.

Vrijwilligers

Leergeld Nijkerk werkt met goed opgeleide vrijwilligers. Vrijwilligers bezoeken nieuwe cliënten voor een intakegesprek en nemen eventueel later aanvragen telefonisch door. Ze bespreken met ouders welke voorzieningen zij missen voor de kinderen en wat mogelijk is. Na de intake verwerkt de vrijwilliger de aanvraag administratief in het digitale dossier van de cliënt.

Vacatures

Leergeld is een lokale organisatie met uitsluitend vrijwilligers. Onze stichting ondersteunt kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waarvan de ouders geldzorgen hebben. Dit doen wij omdat wij vinden dat kinderen in en buiten school moeten kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten. Interesse om daaraan bij te dragen?

MOMENTEEL ZIJN ER GEEN VRIJWILLIGERSVACATURES BIJ LEERGELD NIJKERK.

Contact met Leergeld Nijkerk

Wil je meer informatie? Stuur ons dan een bericht via Whatsapp of via e-mail.

Postbus 55
3860 AB Nijkerk

Tel. 06-81314455
(alleen whatsapp/sms)

E-mail: stichting@leergeldnijkerk.nl

Webdesign en realisatie: Yelloweb