Spelregels Leergeld Nijkerk

Leergeld Nijkerk werkt samen met verschillende organisaties en is intermediair voor Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job, Nationaal Fonds Kinderfonds en Stichting Kinderfeest. Leergeld Nijkerk wordt door MBO-scholen ook ingezet voor de inkomenschecks voor het MBO-Studentenfonds. 

 • Leergeld Nijkerk is bedoeld als laatste vangnet. We kijken altijd eerst of andere voorzieningen beschikbaar zijn. Als je de Meedoenregeling van de gemeente Nijkerk ontvangt moet je eerst de Meedoenregeling inzetten. Als er dan nog zaken nodig zijn kan Leergeld Nijkerk helpen. 
 • Wij helpen kinderen van 4 tot 18 jaar, woonachtig in de gemeente Nijkerk, die opgroeien in gezinnen met geldzorgen. Wij gaan uit van een inkomen tot een maximum van 130% van het bijstandsniveau. Je moet de intermediair van Leergeld aantonen  dat je echt het geld niet hebt om je kind mee te laten doen. Onze intermediair zal daarom de financiële administratie in willen zien. Denk ook aan salarisstroken en een overzicht van eventuele schulden. 
 • Wij helpen met bijvoorbeeld sport, muziek-, theater- of dansles, verjaardagen, een tweedehands fiets, laptop of schoolbenodigdheden. 
 • Bij je intakegesprek noteren we geboortedata, adres- en inkomensgegevens in ons beveiligde systeem. Het is de verantwoordelijkheid van de ouder(s) dat wij ervan op de hoogte zijn als bijvoorbeeld het inkomen of het adres wijzigt. 
 • Het is toegestaan om voor meerdere kinderen uit een gezin een aanvraag in te dienen. 
 • Het maximum budget per kind per jaar is € 300. Indien maatwerk nodig is kan daarvan worden afgeweken. 
 • Betalingen regelen wij altijd rechtstreeks met onze leveranciers. Je ontvangt zelf geen geld van Leergeld Nijkerk. 
 • De bijdrage vanuit Leergeld Nijkerk moet, indien van toepassing, ieder jaar opnieuw aangevraagd worden. 
 • Wij begrijpen dat je niet met je situatie te koop wilt lopen. Juist daarom komen we bij je thuis langs. We gaan zorgvuldig om met je privacy en daar hebben we ook goede afspraken over gemaakt met de mensen waar we mee samenwerken. Zij willen, net als wij, dat je kind mee kan doen. Je kind hoeft er zelfs niets van te merken dat Leergeld Nijkerk een aantal dingen regelt of betaalt. 
 • Aanvragen worden niet met terugwerkende kracht behandeld. Er worden ook geen aanvragen voor zaken die al aangeschaft zijn in behandeling genomen. 
 • Leergeld betaalt de contributie/lesgeld voor een seizoen of een jaar. Leergeld informeert je daarover. Na afloop daarvan kun je – indien opnieuw nodig – een nieuwe aanvraag indienen voor verlenging. 
 • Als je kind stopt bij een club, moet je zelf de opzegging bij de club regelen. Leergeld doet dat niet. Wil je wel aan ons doorgeven als je kind stopt met de sport, muziek-/dansles of activiteit? 
 • Voor contributie sport, lesgeld, sportkleding en/of attributen wordt een bedrag van maximaal € 225 per jaar betaald. Leergeld werkt hiervoor samen met Jeugdfonds Sport. Voor cultuuraanvragen werken we samen met Jeugdfonds Cultuur. Max. bedrag voor contributie: € 425 per jaar. 
 • De leergeldcheque voor een fiets is bedoeld voor het uitzoeken van een tweedehands fiets ter waarde van maximaal € 200. Zelf bijbetalen voor een fiets die meer dan € 200 kost is niet toegestaan.  
 • Een tweedehands fiets wordt alleen verstrekt aan kinderen van 9 jaar of ouder en hooguit nog na 3 jaar nog een keer. 

 • Een laptop wordt verstrekt aan kinderen van 9 jaar of ouder, 1 laptop per gezin als de kinderen op de basisschool zitten.


  Leergeld Nijkerk kan niet helpen bij reiskosten, schoolboeken, bijles, huiswerkbegeleiding, overblijfkosten en de vrijwillige ouderbijdrage. We kunnen vaak wel adviseren over andere organisaties die hierbij kunnen helpen en bemiddelen.
   

Contact met Leergeld Nijkerk

Wil je meer informatie? Stuur ons dan een bericht via Whatsapp of via e-mail.

Postbus 55
3860 AB Nijkerk

Tel. 06-81314455
(alleen whatsapp/sms)

E-mail: stichting@leergeldnijkerk.nl

Webdesign en realisatie: Yelloweb